Tehnoteka Žepče

Nakon što je 27.04.2016. godine u organizaciji Olimpijskog odbora BiH došlo do objedinjavanja sva tri karate saveza koji su djelovali u BiH u jedinstveni Karate savez Bosne i Hercegovine, u subotu 14.05. u Bugojnu je održan kvalifikacioni turnir na kojem je svim klubovima pružena prilika da izbore plasman na Balkansko prvenstvo za djecu od 11 do 14 godina koje će se kajem maja održati u Beogradu.

Na turniru je sudjelovalo preko 700 natjecatelja iz 89 klubova iz cijele BiH. Članice Karate kluba Viktorija su nakon obavljenih priprema bez većih poteškoća potvrdile ranije izboreni plasman kroz državno prvenstvo i na Balkanskom prvenstvu će nastupiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnim kategorijama kate, Frančeska Jakić nakon odličnih 5 nastupa zauzela je prvo mjesto, dok je u kategoriji djevojčice rođene 2002. godine Josipa Adžić nakon četiri nastupa bila najbolja, ispred klupske kolegice Nataše Josipović. Drugo mjesto među djevojčicama rođenim 2004. godine osvojila je Mia Pervan, tekođer članica KK Viktorija.

I u ekipnoj konkurenciji u kategoriji mlađih kadetkinja (starosti 13 do 14 godina) ekipa KK Viktorija u sastavu Nataša Josipović, Josipa Adžić i Frančeska Jakić uvjerljivim nastupom zauzela je prvo mjesto i predstavljat će BiH na Balkanskom prvenstvu.

Obzirom da su u svojim uzrasnim kategorijama u nekoliko navrate pokazale da su u BiH neprikosnovene, članicama Viktorije predstojeće natjecanje pokazat će koliko u širim okvirima i jačoj konkurenciji mogu postići. 

Klubu još ostaje strah da nastup ovih izvrsnih sportašica na Balkanskom prvenstvu neće doći u pitanje zbog nedostatka finansijskih sredstava.

(Postaja/Zepce.Ba)

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: www.zepce.ba