Tehnoteka Žepče

Na Državnom prvenstvu BiH za juniore, 1998. godište i mlađe, koje je u subotu 17. juna 2017. godine održano u Maglaju, žepački rukometaši su ostvarili odličan sportski rezultat, te su na kraju osvojili drugo mjesto.

U finalnom meču za prvaka BiH naši momci su poraženi tijesnim rezultatom 30:31 od Radničkog iz Goražda. Iako su žepčaci zbog brojnih ozljeda u finalnom susretu nastupili znatno oslabljeni, rezultat je do posljednjeg sudačkog zvižduka bio potpuno neizvjestan i možda je samo sportska sreća prevagnula u korist Goraždana. Treće mjesto zauzela je ekipa domaćina, RK Maglaj, a na četvrto se plasirala tuzlanska Sloboda.

Pravo nastupa na završnom turniru iz Federacije su izborili RK Radnički iz Goražda, RK Žepče, RK Maglaj, RK Sloboda, RK Izviđač, RK Čapljina, a iz RS-a plasman su izborili RK Borac Banja Luka, Sloga Doboj i RK Kozara Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice.

Bez obzira što se brojne ekipe koje su se plasirale na završni turnir nisu pojavile na njemu, Žepčaci su sasvim zasluženo ponijeli titulu viceprvaka, što je i potvrda da visoki plasman na nedavno održanom međunarodnom turniru "Rukomet u srcu" nije slučajan i da je rad s mladima u RK Žepče u vrhu prioriteta.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: www.zepce.ba