Shopping day - FIS Žepče
Klikni za detalje!

 

Finalnim utakmicama na poligonu osnovne škole završen je ovogodišnji Malonogometni turnir mjesnih zajednica općine Žepče. Pobjednik turnira je ekipa Željeznog Polja. Odigrane su utakmice za treće i prvo, odnosno drugo mjesto. Pobjednika, kao i trećeplasiranu ekipu, odlučili su penali.

U utakmici za treće mjesto borile su se ekipe Selišta i Begovog Hana u kojoj su precizniji u izvođenju penala bili momci Selišta i svojoj ekipi osigurali treće mjesto. Nakon izvođenja penala Selište : Begov Han rezultat je bio 9:8.

U neizvjesnoj borbi do samoga kraja pobjednika turnira odlučio je susret ekipa Ljubne i Željeznog Polja. Nakon neriješenog rezultata pristupilo se izvođenju penala gdje su želju za pobjedom pokazale obje ekipe, ali sigurnost i preciznost bila je na strani ekipe Željeznog Polja, koja je rezultatom 4:3 osigurala titulu pobjednika.

Veliki broj posjetitelja ispratio je finalna uzbuđenja, ali i sve utakmice turnira.

Fer i sportsko ponašanje kao i proteklih godina odlikovalo je sve ekipe koje su sudjelovale ove godine na turniru.

Pored pobjedničkog pehara i zlatnih medalja za pobjednika turnira, u Željezno Polje otišle su i nagrade za najboljeg igrača i golmana, Armina Tutnjića i Emira Čolića.

Titula najboljeg strijelca turnira pripala je Kristijanu Jukiću iz ekipe Ljubne koji je dvanaest puta loptu poslao u protivničku mrežu.

Za Fair play ekipu turnira proglašena je ekipa MZ Donja Ozimica.

Pogledajte fotogaleriju.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Web stranica: www.zepce.ba