Obavijest iz Doma zdravlja Žepče

U tijeku epidemije COVID-19, samoizolacija, karantena te izolacija i ostajanje kući su ključne metode epidemiologa kako bi, koliko je to moguće, upravljali širenjem zaraze i opterećenjem na zdravstveni sustav. Pridržavanje datih preporuka nekima predstavlja izazov pa čak i ugodnu promjenu, a drugima dramatični preokret normalnog dnevnog ritma i načina življenja. Mnogima je i sama promjena rutine stresna, a zatim pritisak dodaju odvojenost, zadane restrikcije na kretanje, boravak uglavnom u zatvorenom itd.

Strah, zabrinutost, tjeskoba, nemir, tuga, ljutnja, zbunjenost - sve su to normalne reakcije na epidemiju i izolaciju ili karantenu. Normalne i zdrave ljudske emocije u susretu s nepoznatim iskustvima.
Međutim, ukoliko se zaista osjećate preopterećeno i ne možete se nositi sa emocijama razgovarajte telefonski sa zdravstvenim djelatnikom ili kontaktirajte svoj nadležni Centar za mentalno zdravlje na broj telefona

032-880-674

gdje vam je svakim radnim danom, od 07:00-15:00 sati dostupna psihosocijalna podrška ili pozovite Dežurnog psihologa Crvenog križa Federacije BiH na broj telefona 062-040-653 u razdoblju od 10:00-19:00 sati.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba