ÂÂÂ
MOSTAR - Specijalci MUP-a Hercegovacko-neretvanske zupanije od preksinoc cuvaju veliki kriz na mostarskom brdu Hum od teroristickog napada kojim je nakon punih sto dana opet zaprijeceno!
Prema nesluzbenim informacijama, na koje se poziva Vecernji list, policijska protudiverziona ekipa je u petak poslijepodne pretrazila podnozije kriza i njegove okolice, sto ukazuje kako je netko opet zaprijetio eksplozivom.

Sluzbenih potvrda oko te navodno ponovljene teroristicke prijetnje nema, no snimka fotoreportera Danijela Reze potvrdjuje da policajci cuvaju kriz.

ÂÂÂ

Slicno se dogodilo i sredinom srpnja, nakon cega je uhicen i ubrzo pustena na slobodu pripadnik vehabija u Bosni i Hercegovini Elviz Alicic alijas Abu Dzafir iz Buzima.

Policija je i pocetkom ovog mjeseca pretresla njegovu kucu u mostraskom naselju Blagaj, i to u potrazi za skrivenim ekslozivom i naoruzanjem. No, opet nisu nista pronasli.

Podsjetimo, prokazani Alicic nam je ljetos izjavio kako su mu "jos prije dvije godine nudili 9.000 dolara da srusi kriz na brdu Hum ponad Mostara", sto je odbio.
ÂÂÂ
Osim toga, Alicic je tada odbio i ponudu za miniranje americkog konzulata. Naglasio je kako je ta ponuda za miniranje kriza ili konzulata trebala biti osveta, nakon sto je u Jablanici uhicen i Egiptu izrucen Seih Imad.

-Tada, dolare mi je nudio covjek pod nadimkom Seih Husein, koga sam potom izbacio iz kuce - ustvrdio je Alicic.

Po njemu, ovoljetna aktualizacija 'miniranja kriza’ trebala je biti odgovor na predhodni napad na imama u naselju Balinovac.

Tako gledajuci, ostaje nejasno je li ovaj prejucerasnji slucaj ima veze s nedavnim teroristickim napadom na dzamiju u Jasenicama!?

22.10.2006.
Pincom.info
Snimio: Danijel Rezo

(0 glasova)