Dana 18.01.2014. u prostorijama Udruženja LiNK Mostar, u sklopu projekta „Koalicija za jači glas male privrede“ održana je fokus grupa na temu „Analiza modela finansiranja – fond za obrtna sredstva“. U Zajedničkoj Platformi rada MSPa – zahtjevi i preporuke za poboljšanje poslovnog okruženja koja je kreirana u sklopu projekta, jedan od zahtjeva poduzetnika je uspostavljanje fond za obrtna sredstva.

U skladu s tim, partnerske organizacije se pokrenule proceduru izrade Analize modela finansiranja – fond za obrtna sredstva.

Analiza ima za cilj identifikovati aspekte utemeljenja i funkcionisanja fonda i dr. aktuelna pitanja za rad fonda. Fokus grupu vodio je prof. dr. Vjekoslav Domljan koji je učesnicima predstavio modele uspostave fonda, način funkcionisanja, te praktičan primjer uspostave fonda.

U radu fokus grupe učestvovali su predstavnici Ministarstva privrede HNK/Ž, predstavnici udruženja LiNK i UPIP Žepče, predstavnici Intera tehnološkog parka, te predstavnicii MSP sektora.

Inače, projekt „Koalicija za jači glas male privrede“ zajednički implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Nezavisni biro za razvoj – NBR Gradačac, Udruga poduzetnika i poslodavaca - UPIP Žepče, Centar za promociju lokalnog razvoja – PLOD Bihać, Udruženje drvoprerađivača – DRVO-PD Prijedor i COSPE Italija. Projekat financira Europska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA 2012). Ukupna vrijednost projekta iznosi 261.105,00 EUR od čega Europska unija finansira 89,46% uz sufinansiranje partnera 10,54%.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba