Dana 16.06.2014.godine u organizaciji Njemačke organizacije za razvoj GIZ - (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit održan je sastanak i inicijalna radionica – ProLocal Komponenta 3 programa u BEAR regiji (Tešanj, Teslić i Žepče).

Radionica je održana u Tesliću a prisustvovali su predstavnici GIZ-a, Švicarskog karitasa u BiH, OXFAM-a, Općinskih službi, Razvojnih agencija, mikrokreditnih organizacija, otkupljivača, proizvođača sadnog materijala, poljoprivrednih zadruga i udruženja i samostalni poljoprivredni proizvođači jagodičastog voća.

Cilj ove radionice je bio upoznati interesne grupe sa komponentom 3 ProLocal programa i konceptom lanca vrijednosti te zajedno sa drugim učesnicima analizirati različite lance vrijednosti jagodičastog voća i identificirati glavna područja djelovanja u kojima ProLocal može podržati lanac vrijednosti jagodičastog voća u BEAR regiji.

Predstavnica GIZ-a i voditeljica 3 komponente, gđa. Kathrin Resak je predstavila Program i lanac vrijednosti u sektoru jagodičastog voća, te navela koji su to planirani pravci djelovanja u narednom periodu. Identificirani su glavni problemi i prepreke u sektoru jagodičastog voća i prijedlozi preporuka za njihovo rješavanje, na kojima će se raditi u narednom periodu.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba