BiH

Sutra u Sarajevu Investicijska konferencija u okviru BEAR razvojne inicijative Teslića, Tešnja i Žepča

Investicijska konferencija u okviru BEAR razvojne inicijative Teslića, Tešnja i Žepča - tri bh. opštine/općine koje suizabrane među deset najboljih investicijskih destinacijau Evropi Teslić, Tešanj i Žepče organizuju Investicijsku konferenciju 04.09.2014. godine, u Hotelu Europa u Sarajevu, s početkom u 11:00.

Događaj se organizuje u okviru njihove BEAR razvojne inicijative koju je nagradio FDI magazine Financial Times-a, vodeći časopis u Evropi za direktnastrana ulaganja.
Učesnicima skupa obratit će se Nj. E. Dr. Christian Hellbach, ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini, Dr. Brigitte Heuel-Rolf, regionalna direktorica GIZ-a za zapadni Balkan, gdin. Milan Miličević, načelnik OpštineTeslić, gdin. Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj i gdin. Mato Zovko, načelnik Općine Žepče.


FDI magazin je izabrao BEAR područje među 10 najboljih destinacija za ulaganje u Evropi, po kriteriju isplativosti za investitore u martu/ožujku 2014. godine (2014/15). Mjesto na vrhu liste evropskih gradova i regija budućnosti predstavlja odličnu preporuku za ulaganja u Teslić,Tešanj i Žepče.


Konferencija će predstaviti potencijale za ulaganje u Teslić, Tešanj i Žepče i mogućnosti njihove privrede. Na događaju će se okupiti privrednici i investitori u BiH, predstavnici ambasada i međunarodnih organizacija, kao i stranih privrednih komora u BiH, novinari, urednici i eksperti za poduzetništvo i ekonomiju, predstavnici dijaspore, poslovnih udruženja i javnih institucija u BiH. Organizaciju događaja podržava GIZ, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju i AHK, Predstavništvo njemačke privrede u BiH.

BEAR predstavlja područje poslovne izvrsnosti (Business ExcellenceArea) Teslića, Tešnja i Žepča- tri lokalne zajednice s izuzetno dinamičnim privatnim sektorom. BEAR razvojna inicijativa pokrenuta je u septembru 2013. godine unutar Sporazuma o među-općinskoj saradnji. Tri općine su vidjele svoju priliku da kroz međusobnu saradnju na ekonomskom planu privuku više investicija, stvore više radnih mjesta i podrže daljnji ekonomski napredak.


Za dodatne informacije o BEAR inicijativi Teslića, Tešnja i Žepča posjetite www.bear.ba.
Mi smo vaši partneri u jugoistočnoj Evropi - Dobrodošli na Investicijsku konferenciju BEAR područja.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Srijeda, 03 Septembar 2014 10:34
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba