BiH

Čeka nas bijeli Božić i snježna novogodišnja noć

Približavanjem kraja decembra sve se češće postavlja pitanje: Hoće li za Božić pasti snijeg? Prema najavama meteorologa, snijeg bi trebao pasti u četvrtak, pa je moguće da ćemo imati bijeli Božić, javlja Klix.Ba .

"U četvrtak navečer se očekuju snježne padavine u područjima iznad 600 metara nadmorske visine, pa će snijega biti na Trebeviću i okolnim brdima, ali i u nizinama na istoku zemlje. Više padavina će biti u noći sa nedjelje na ponedjeljak u cijeloj Bosni, a u Hercegovini će padati kiša", rekao je za Klix.ba Ibrahim Hadžismajlović, meteorolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

Prema dugoročnijoj prognozi, moguće je da će biti snijega i u novogodišnjoj noći.

Narednih dana će jutarnje temperature biti niže, sa maglom u kotlinama, a u poslijepodnevnim satima će biti sunčano.

Sutra će jutarnje temperature biti od -1 do 5, na jugu od 3 do 7, a dnevne od 7 do 14 °C. U četvrtak će tokom dana biti sunčano, a poslijepodne će doći do naoblačenja u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U ostatku zemlje će povećanje naoblake usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima susnježicu i snijeg (iznad 600 m).

Jutarnja temperature će biti od -2 do 5, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 8 do 14 °C. I petak će obilježiti kiša i snježne padavine u višim područjima, za vikend će biti stabilno, a početkom naredne sedmice se opet očekuju snježne padavine u cijeloj zemlji.

Danas će preovladavati sunčano vrijeme, a dnevna temperatura će biti od 5 do 14 °C, u Sarajevu oko 6 °C.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba