Više porodica i starijih osoba već je pet dana zarobljeno u nanosima snijega i leda u selima Bogodolu i Bilima nedaleko Mostara, izvijestili su očajni ljudi koji traže pomoć gradskih i vlasti Hercegovačko-neretvanskog kantona, prenosi novinska agencija Patria.

Ekipe koje su im jučer pokušale pomoći, nisu se uspjele probiti, pa traže pomoć od gradskih vlasti koje posjeduju grtalice koje bi im trebale raščistiti ceste do porodičnih kuća.

Na Bilima su četvrti dan zametene tri porodice, stado ovaca i divlji konji. U blizini groblja Mira i Rimskog bunara Prikinjac nalazi se krdo divljih konja koje je velika količina snijega i leda okružila, pa se ne mogu izvući.

Ugrožene porodice pozvale su gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića da odobri komunalnom preduzeću grtalicu za probijanje puta prema Bilima. I dio lokalnih cesta u selu Bogodolu nisu očišćene od snijega i leda.

Jedan od mostarskih spasilaca, koji je prije dvije godine učestvovao u akciji spašavanja u ovim selima da se radi o izuzetno teškom terenu i da su problemi konstantni u ovim područjima, čim snijeg padne.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba