U većem dijelu BiH danas se vozi po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na opasnost od odrona i savjetujemo oprezniju vožnju. Na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Begov Han, zbog radova na sanaciji odrona od 07 do 19 sati saobraća se jednom trakom,  uz povremene kraće obustave (5-10 minuta).

Zbog radova na asfaltiranju jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća (dionica Zetra-Kobilja Glava).   

Od ostalih puteva sa aktuelnim izmjenama režima saobraćaja izdvajamo: autoput A-1 dionicu Zenica jug-Kakanj i autoput Banja luka-Bosanska Gradiška (na lokalitetu Kutlešin Gaj), zatim magistralne puteve: M-18 Brod na Drini-GP Hum, M-4 Šićki Brod-Tuzla, M-6 Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) i M-4 Doboj-Gračanica, kao i regionalni put R-445 Visoko-Ilijaš (na području Podlugova).

Danas od 12 do 16 sati vanredan prevoz kreće se na relaciji GP Bosanski Brod-Doboj-Stanić Rijeka, a od 16 do 22 sata na relaciji Karuše-Derventa-GP Bosanski Brod. Apelujemo na vozače da na ovoj relaciji u pomenutim terminima voze opreznije i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 1 sat, a na ulazu u zemlju oko pola sata. Na GP Bijača na izlazu iz zemlje čeka se oko 40 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta. Napominjemo da je za teretna vozila, zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen saobraćaj na GP Brčko-Gunja.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba