Od danas u 15:15 sati ponovo je u funkciji most na magistralnom putu M-17 u mjestu Želeća iz smjera Zenice. U suprotnom smjeru, Žepče-Zenica, saobraćaj se i dalje odvija obilaznicom, kroz naselje Rakovica.

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH. Snijega na kolovozu mjestimično ima na području Oštrelja (Bosanski Petrovac-Drvar) i Laništa (Bosanski Petrovac-Ključ). Ponegdje u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, moguća je mjestimična poledica.  Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. U južnim krajevima za sada se vozi po pretežno suhom kolovozu.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče, M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Blažuj i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 20 minuta.

U petak, 11. decembra, od 4 do 7 sati, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite obaviće transport i uništavanje aviobombe iz Drugog svjetskog rata. Početak  transporta je u 4 sata ujutro i ima sljedeću planiranu rutu: polazak sa kapije preduzeća “Pretis” d.d Vogošća u ulici Igmanska bb - Igmanska ulica - Sarajevska zaobilaznica - Autoput A1, dionica do izlaza Tarčin - prelazak preko Magistralnog puta M-17 (do naseljenog mjesta Tarčin) - ulica Mrđana Đoke – ulica 27. jula – Japalaci – Čičke - Donja Bioča - Gornja Bioča - Mehina Luka - Lapov dol. Tokom transporta biće poduzete sve mjere osiguranja ljudi i materijalnih sredstava. „Molimo građane da poštuju naloge ovlaštenih osoba u planiranom vremenu i na ruti transporta“.

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba