Zbog ugaženog kolovoza i leda na magistralnom putu M-17 sve češće smo svjedoci saobraćajnih nesreća. Jedna takva, na svu sreću manja nezgoda, desila se upravo sada u mjestu Begov Han. Mole se svi vozači za maksimalan oprez.

Saobraćaj se na većini puteva u BiH odvija usporeno zbog ugaženog snijega i leda na kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na dionice koje prolaze preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Vlasenica-Han Pijesak, Bugojno-Kupres-Livno, Tomislavgrad-Šuica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik-Bugojno,  Donji Vakuf-Travnik, Trnovo-Dobro Polje, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać i Bosanski Petrovac-Drvar.

Ekipe putne službe su na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, tako da su svi putni pravci prohodni. Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.  

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Trenutna zadržavanja su između 30 minuta i 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba