U subotu 21 maja. održano je 19. Federalno takmičenje iz pružanja prve pomoći. U prelijepom ambijentu Hotela "Ada", 17 ekipa podmlatka i omladine iz 9 kantona pokazali su zavidno znanje iz osnova prve pomoći. Takmičenje je bilo sastavljeno iz 9 poligona od kojih je 6 bilo radnih a 3 relaksaciona.

Ekipe koje su ostvarile najviše bodova su O.Š "Pofalići" Novo Sarajevo ispred reda podmlatka, dok je ispred omladine bila najbolja ekipa "Četvrte gimnazije" Ilidža. Ekipa JU Gimnazija "Bihać" koja je predstavljala Unsko-sanski kanton zauzela je šesto mjesto.

Ekipa iz Žepča je četvrta ekipa u pružanju prve pomoći u Federaciji BiH.

-"Postigli smo najbolji rezultat kao predstavnici ZDK na svim dosadašnjim takmičenjima u pružanju prve pomoći. Od srca čestitamo nasoj ekipi. Fenomenalan nastup su opet imale članice RPPOS tima, te je naš markirant Rijad Kuko proglašen najboljim markirantom takmičenja." - navode u Crvenom križu općine Žepče.

Crveni križ grada Bihaća se zahvaljuje svim partnerima i volonterima koji su omogućili da sve protekne na najvišem nivou a ekipama koje su se plasirale na državno takmičenje žele puno uspjeha na istom.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba