Prema informacijama Federalne uprave civilne zaštite, na području više općina četvrtak i jutrošnji sati obilježeni su požarima i jakim vjetrom. U općini Žepče jutros je došlo do manjeg šumskog požara u Ljeskovici. Vatrogasna jedinica Žepče je ugasila požar oko 10:00 sati. Pričinjena je manja materijalna šteta.

U Čapljini Profesionalna vatrogasna jedinica imala je intervenciju na gašenju požara u Doljanima, gdje je gorjela trava i nisko rastinje.

U općini Ljubuški sinoć u 22:30 sati u mjestu Vitina došlo je do požara u kom je gorjelo potkrovlje kuće. Požar je ugašen oko 02:00 sati. Na kući je pričinjena velika materijalna šteta, dok je u Travniku Vatrogasna jedinica imala jednu intervenciju u naselju Dolac na Lašvi. Gorjela je suha trava u krugu carinskog terminala. Požar je ugašen.

Jak vjetar pogodio je nekoliko općina u BiH, a intervencija je bila u Bihaću, gdje je profesionalna vatrogasna jedinica imala tehničku intervenciju na uklanjanju drveta sa parking prostora. U Sarajevu su od jutranjih sati pripadnici Službe za sječu i uklanjanje oštećenih stabala sa zelenih površina i saobraćajnica na terenu i uklanjaju polomljena stabla i grane sa javnih površina. Profesionalna vatrogasna jedinica Sarajevo imala je tri intervencije na uklanjanju iščupanih stabala uzrokovano jakim vjetrom na lokalitetima Azići, Bojnička i Vilsonovo šetalište.

Na području grada Zenica, usljed jakog vjetra protekle noći, došlo je do pucanja suhih grana, koje padaju na putne komunikacije, pa se preporučuje izrazito oprezna vožnja. Profesionalna vatrogasna jedinica grada Zenice intervenisala je na skidanju dijelova fasade u ulici Armije BiH kod broja 2, koji su se usljed jakog vjetra odlomili i prijetili svojim padom na prolaznike.

Usljed jakog vjetra tokom noći na području općine Zavidovići došlo je do pada stabla na lokalnu putnu komunikaciju u naselju Hajdarovići kojeg su uklonili zavidovički vatrogasci.

Zbog jakog olujnog vjetra koji je zahvatio Unsko-sanski kanton bilo je više prekida u snabdijevanju električnom energijom.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba