BiH

Zbog saobraćajne nesreće kod Žepča saobraćaj se odvijao jednom trakom

Zbog saobraćajne nezgode koja se jutros dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Donje Ravne kod Žepča, saobraćaj se do završetka policijskog uviđaja odvijao jednom trakom naizmjenično.

Na ostalim putevima u BiH saobraća se bez dužih zastoja. Vozi se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove. Vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 07 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Zbog održavanja  “Prvog oldtimer skupa u Bihaću” danas u vremenu od 11:30 do 12:30 sati, saobraćaj će se odvijati usporeno na magistralnom putu Kostela-Bihać. Vozače molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta zatvorena petlja Mahovljani.

Na magistralnim putevima sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajamo dionice: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba