Iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) javljaju da je zbog snježnih padavina i ugaženog prekrivača na kolovozu usporen saobraćaj na putevima u BiH. Tako se otežano saobraća na magistralnim putevima M-5 Ključ-Bosanski Petrovac, M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar i M-5 Gorjevac-Ripač.

U ostalim područjima BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, navode iz BIHAMK-a

Na graničnom prelazu Bosanski Brod na izlazu iz BiH čeka se do jedan sat. Na ostalim prelazima zadržavanja nisu duža od pola sata. Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona i putnička vozila koja ne posjeduju zimsku opremu.

Zbog radova na području Hrvatske, na graničnim prelazima Orašje-Županja i Bosanski Brod-Slavonski Brod vozila saobraćaju usporeno, tako da se vozačima preporučuje da što manje koriste ova dva prelaza, ističu iz BIHAMK-a.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba