BiH

BiHAMK: Niska temperatura pogoduje formiranju poledice na kolovozu

U Bosni i Hercegovini niska temperatura pogoduje formiranju poledice na kolovozu, a posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima koji vode kroz usjeke, učestali su odroni zemlje ili kamenja. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. Izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Žepče-Nemila, M-6 Čapljina-Studenci, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Tuzla-Priboj.

Zbog izgradnje graničnog prijelaza na hrvatskoj strani, sutra od 09.00 do 15.00 sati bit će obustavljen saobraćaj za sva vozila na graničnom prijelazu Bosanski Brod-Slavonski Brod.

Također, u srijedu, 21. decembra, od 08.00 do 14.00 sati zbog preseljenja graničnih službi u nove prostorije na hrvatskoj strani, bit će obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Orašje - Županja.

Trenutna zadržavanja na  graničnim prijelazima, nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

ocijeni
(0 glasova)
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba