Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović u ponedjeljak, 11.12.2017. godine, na prigodnoj svečanosti u Mostaru, najboljim studentima sa sva 73 javna fakulteta u Federaciji BiH uručila je zaslužena priznanja i nagrade. Među njima je bio i naš sugrađanin Dario Martić. Vrijedi istaknuti kako on po drugi put dobiva ovo prestižno priznanje i nagradu.

Dario Martić je student pete godine filozofsko-teološkog smjera na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, Univerziteta u Sarajevu. Uz navedeni studij Dario pokazuje određeno zanimanje za neuroznanost i psihologiju.

Osim obrazovnih dostignuća, Dario je prezentirao i veoma zapažene liderske vještine. Prvi je student u historiji/povijesti svoga fakulteta koji je, većinom glasova studentica i studenata, dobio drugi mandat kao Predsjednik Studentskog zbora. Član je Fakultetskog vijeća, Etičkog vijeća te Povjerenstva za stegovnu odgovornost studenata Kbf-a.

Zanimljivo je spomenuti kako je Dario završio pet razreda srednje škole. U KŠC ''Don Bosco'', u Žepču, završio je prvi razred Tehničar za mehatroniku s odličnim uspjehom. Nakon toga se prebacio u KŠC ''Petar Barbarić'', u Travniku, gdje je završio četiri razreda Opće gimnazije sa prosjekom ocjena 5.0 i bio proglašen učenikom generacije.

Žepčacima koji su zaljubljenici u košarku, Dario je u vrijeme svoga osnovnoga školovanja najvjerojatnije bio poznat kao momak koji je trenirao i nastupao za tri kluba: KK Žepče, KK Orlovik, te KK Čelik.

Na ovaj način želimo izraziti podršku Dariju u njegovom daljnjem obrazovanju, kao i svim Žepčankama i Žepčacima koji se trude učiniti ovaj svijet kvalitetnijim mjestom za život.

(23 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba