Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Svečano obilježen završetak radova na “Maloj školi”

Objavljeno

-

Svečani završetak radova na zgradi male škole u OŠ „Žepče“, upriličen je danas, 18.10.2016., kao još jedna od manifestacija u povodu obilježavanja 558. godišnjice Žepča ili Dana općine. Općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović i direktor OŠ „Žepče“Boris Sović, simbolično su presijekli vrpcu te na taj način i obilježili završetak radova na pomenutoj školi.

Zgrada male škole stara je 49 godina, ali danas izgleda bolje nego ikada, jer je renovirano skoro 600 m2 postojećeg prostora, te novoizgrađeno još 360 m2. Načelnik Zovko istakao je kako jednu vlast najviše raduje izgradnja  i rekonstrukcija ovakvih objekata.

„Danas smo imali priliku da u Papratnici svečano otvorimo područnu školu koju smo čekali godinu i pol dana, a evo sada i ovu malu školu. Kaže se svako zlo za neko dobro, pa tako ne treba paničiti ni kada nas zadesi nešto loše. Nakon prirodne nesreće, odnosno poplava koje su nas zadesile, mi smo uspjeli skupiti sredstva da renoviramo zgradu male škole, nadogradimo jedan sprat i ne samo to, nego još i da renoviramo školsku salu i krov. Hrvatska Vlada je donirala ukupno 800.000,00 kuna, te UNDP 420.000,00 KM, te smo tim sredstvima uspjeli finansirati radove. Kažu da se po dobrim školama i dobrim cestama prepoznaju dobre države, a mi smo s ovim objektom, na neki način, dali svoj doprinos da nam i država bude bolja. Vama nastavnicima i nastavnicama želim da s uspjehom prenosite svoje znanje na djecu u ovoj školi, a djeci da to znanje što više doprinese u njihovom daljem školovanju“, istakao je u svom obraćanju načelnik Zovko.

Advertisement

Akcionim planom za općinu Žepče predviđena je gradnja „Novog Žepča“, za koje se čeka idejno rješenje, a u sklopu tog dijela grada bila bi izgrađena i potpuno nova osnovna škola.

Učenici, nastavnici i stučno osoblje OŠ Žepče, upriličili su specijalni svečani program za goste. Ovom svečanom danu prisustvovali su, između ostalih i pomoćnica načelnika za urbanizam i prostorno uređenje Brigita Lovrić, pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, pomoćnik načelnika Službe za gospodarstvo i finansije Namik Malićbegović, pomoćnik direktora SMŠ Ivica Penić, vijećnik OV Žepče Ćazim Huskić, uposlenici škole, zvanice i predstavnici medija.

https://www.youtube.com/embed/UaASsaD2h-I

(D.S.)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal