Poveži se putem

Kultura

Foto: Proteklog vikenda u Žepču održana prva likovna kolonija

Objavljeno

-

Kolonija pod nazivom „Ismet Čahatarević – Žepče 2016“ organizirana je proteklog vikenda u Žepču, na lokalitetu “Matinski Vis”. Likovnu koloniju organizirao je JU Dom kulture Žepče u suradnji sa Centrom za društveni razvoj CEDRA Žepče.

Likovna kolonija nosi naziv po nedavno preminulom žepačkom nastavniku, glazbeniku, piscu i slikaru Ismetu Čahtareviću, koji je čitav svoj život posvetio, kako razvoju kulture u Žepču, tako i prenošenju svog znanja i iskustva na mlađe naraštaje.

„Ideja ove likovne kolonije je zasnovana na povezivanju profesionalnih umjetnika, studenata umjetnosti, kao i amatera s ciljem njihovog afirmiranja kao i osnaživanja umjetničkog angažmana. Također je jedan od ciljeva ove kolonije bio je da se sudionici upoznaju s prirodnim ljepotama Žepča i okoline. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što u Žepču još nikad nije održana likovna kolonija a nadam se da je ovo prva u nizu uspješno organiziranih likovnih kolonija u Žepču.“ izjavio je Miroslav Ilić, organizator Kolonije i ravnatelj JU Dom kulture Žepče.

Organizatori Likovne kolinije i potrudili su se da dvodnevni boravak likovnim umjetnicima, na obroncima Matinskog Visa, protekne u ugodnoj atmosferi i prijateljskom ozračju pa tako umjetnicima nije nedostajalo kreativne inspiracije da oslikaju ljepote Žepča i okolice.

Ova dvodnevna manifestacija okupila je sudionike iz Žepča, Zavidovića, Maglaja, Viteza, Mostara Širokog Brijega i Koprivnice koji su razmijenili iskustva i stekli nova poznanstva kroz zajedničko umjetničko stvaranje. Na Koloniju su sudjelovali: Višnja Markanović, Alojz Gašparević, Mirjana Tadić, Klara Mrkonjić, Saša Zečević, Enis Bato Hasandžiković, Mustafa Faljić, Kristina Ćavar, Manuela Mandić, Kristina Livančić i Ante Marić.

Djela nastala na ovoj koloniji bit će izložena na izložbi u oktobru, povodom Dana općine Žepče.

Advertisement

Održavanje Likovne kolonije „Ismet Čahtarević – Žepče 2016.“ podržali su: Mato Zovko, načelnik Općine Žepče, Frigošped d.o.o., Vinarija „Povratak“, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Bosna sunce osiguranje i Teknotherm Engineering.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal