Na adresu portala Zepce.Ba stiglo je otvoreno pismo ogorčene sugrađanke čija je želja da ga objavimo u cjelini, što smo i učinili. U nastavku možete pročitati o čemu se radi. Portal Zepce.Ba se ograđuje od teksta i ne preuzima odgovornost za njegov sadržaj.

Sreća živi u Žepču, jer je vi skupo plaćate ...

Jednom davno jedan prijatelj mi je rekao: "Ako nešto nije na internetu, nije se ni dogodilo". Pa zbog toga ...

U petak, 11.11.2016. oko 12 sati mome djedu je pozlilo. Pao je u nesvijest u svojoj kući. Prilikom pada rasjekao je arkadu i krvario u hodniku. Kada se osvjestio dozvao je susjede u pomoć koji su odmah priskočili. Digli su ga i pokušali zaustaviti OBILNO krvarenje na glavi. Trudna susjeda je pozvala hitnu pomoć; odgovor sa druge strane slušalice je bio: "Evo dolaze." Potom obavještavaju njegovu kćer (moju majku).

Evo zašto je u petak bio sretan dan ...

Moja majka, inače zaposlena u firmi "Fis doo" Žepče, trebala je biti na poslu, ali eto SREĆA taj dan slučajno je bila slobodna; moj otac, inače zaposlen u firmi "Sliško doo" trebao je biti na putu, ali eto SREĆA utovar je bio otkazan, pa je ostao kući. Kada su obaviješteni nalazili su se u autu na putu za Doboj (točnije u mjestu Šije - 25 km od Donjeg Luga). Smjesta se vraćaju nazad; SREĆOM, umjesto da produže za bolnicu, skreću u Donji Lug gdje djed živi. Zatiču djeda krvave glave i uzrujane susjede koji još uvijek čekaju hitnu pomoć. Brzinom ga stavljaju u auto i žurno voze u bolnicu Žepče. Da razjasnim, SREĆA otac je profesionalni vozač, pa se usljed dugogodišnjeg iskustva jako dobro snalazi na cesti.

Sada citiram riječi moje majke: "Kada je tata skrenuo na "petlji", krv je špricala na sve strane; po šajbi, po njemu. Sve je bilo puno krvi, mislila sam to je to umrijet će nam u autu do Žepča."

Dolaze u bolnicu Žepče, djeda zaprimaju i saniraju ranu. Vidno uzrujana moja majka uporno postavlja jedno pitanje: "ZAŠTO NISTE POSLALI HITNU?" Odgovor je: "Gospođo, gotovo je sad."

SREĆA, djeda prevoze u bonicu Zenica, šiju mu ranu, snimaju glavu, rade potrebne pretrage. SREĆA, nema potres mozga. SREĆA, sve je uredu.

Pitam se šta bi bilo da nismo imali SREĆE ?!?

Djed je cijeli život radio u firmi "Krivaja Zavidovići" i zaradio mirovinu (penziju). Moji roditelji rade i samim tim su porezni obveznici u BiH, odbijaju im se doprinosi, ali za šta?? Izgleda za SREĆU!

A šta je sa svima vama? Nema potrebe da se brinete; izgleda SREĆA živi u Žepču, jer je svi Vi koji radite jako skupo plaćate.

S poštovanjem, Nada Kajić.

(29 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba