Sevdah se vraća u grad - četvrtak u 19,30h

Noćni život
Datum: 04 Jun 2015 19:30

Grad: Žepče, Bosna i Hercegovina

Drugu godinu zaredom Udruženje „Spektar'' priređuje veliki koncert pod nazivom ''Sevdah se vraća u grad“. Prošlogodišnji koncert su zasjenile poplave, ali je uprkos tome sala našeg Doma kulture bila tijesna da primi sve goste.

Ovih dana Organizacioni odbor svakodnevno radi na tome ovo bude dosad neviđen koncert tog tipa u našem Žepču. Mnogo je truda uloženo, mnogo vremena i sredstava utrošeno da sve bude vrijedno pohvale i besprijekorno.
I ove kao i prošle godine izvođače će pratiti dva orkestra: Tamburaški sastav ''Stare tambure'' iz Žepča i Ansambl ''Đulistan''-  Zenica/Žepče. Pored njih, tu je i solista na harmonici Damir Galijašević iz Tešnja.
Izvođači su mladi ljudi koji njeguju tradiciju i sevdah, a to su:
-Mensura Bajraktarević, Sarajevo
-Nejra Musić, Sarajevo
-Esma Kovač, Breza
-Nejra Brka, Tešanj
-Zanin Berbić, Modriča
-Nermin Handžić, Tešanj
-Nikica Maglica, Žepče
-Ašir Mehmedović, Žepče.

Organizatori pored interesantnog programa najavljuju i niz iznenađenja za publiku, kao i mnogo humora koji nam je svima u ovim vremenima prijeko potreban.

Takođe, tu je i impozantna scenografija u duhu tradicije koja je urađena vještim rukama i predanim radom naših sugrađana, gđe Suade i gosp. Esada Maglića.

Prelijepi plakat ovogodišnjeg koncerta dizajnirao je naš Adnan Dado Dervišević koji živi i radi u Sarajevu, a Žepče i Žepčake voli i pomaže evo i na ovaj način.

Tu će biti kao  i prošle godine, velika džezva koja je uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda i nudit će posjetiocima koncerta vruću kafu.
Zahvala za taj užitak ide firmi Vispak d.o.o.

Organizacioni odbor se takođe zahvaljuje svim sponzorima, kako onima koji su željeli ostati anonimni, tako i svim drugim ljudima dobre volje koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog velikog projekta.

Znači, četvrtak - kino dvorana Doma kulture u Žepču sa početkom u 19:30.

Ne dozvolite da Vam drugi prepričavaju, doživite sami!
Jedinstvena noć sevdaha i tradicije.
Sevdah se vraća u grad!
Vratite se i vi njemu!

Podsjećamo vas da ulaznice za ovaj spektakularni koncert još uvijek možete kupiti u Knjižari „N“ (kod Nerke).

 

Adresa
Sarajevska, Žepče, Bosna i Hercegovina

 

Mapa