Zoster 22.8. u Zenici u sklopu ADZF festivala

Koncerti
Datum: 22 Avg 2015 21:00

Mjesto: Gradska arena zenica  |  Grad: Zenica, Bosna i Hercegovina

Popularni bosanskohercegovački/mostarski bend Zoster će 22.8.2015. godine u Zenici održati koncert u sklopu nadolazećeg AntiDepresivni Zen festivala (ADZF). Na tom koncertu će Zoster promovisati i svoj posljednji album „Srce uzavrelo“, koji je svjetlo dana ugledao ove godine.


Mjesto održavanja koncerta bit će VIP dio zeničke Arene sa početkom u 21h. Ulaznice će se moći nabaviti po cijeni od 7KM u pretprodaji dok će na dan koncerta cijena biti 10KM.


Od osnivanja već daleke 2000. godine, Zoster se vrlo brzo etabilirao na sceni kao drugačiji bend, sa progresivnim zvukom i kritičkim tekstovima, posebno prema teškoj socijalno-ekonomskoj situaciji u zemlji. „Srce uzavrelo“ s druge strane promovira malo drugačiji pristup. Singl sa albuma „Gavrilo“ je odlično dočekan i ne sumnjamo da će i zenička publika istim žarom prihvatiti nove pjesme, kao i prethodne hitove. Zoster je dosada objavio tri albuma, a „Srce uzavrelo“ je posljednje od 2012, kada je u online izdanju izašao „Imači kada“.

Prepoznatljiv po tekstovima, opuštenoj atmosferi ali i duhu, Zoster je nekoliko puta nastupao u Zenici, a posljednji put 2012. godine u sklopu festivala Zenica Zove kada je zajedno sa Elementalom napravio odličnu atmosferu.

 

Adresa
E73, Zenica 72000, Bosna i Hercegovina

 

Mapa