U intervjuu za Glas Amerike, glumica i rediteljica Angelina Jolie kaže kako je cilj njenog filma "U zemlji krvi i meda" predstavljanje onoga što se desilo u Bosni i Hercegovini.

Iako smo navikli da je viđamo ispred kamera, piše VOA, ovaj put Angelina Jolie našla se u ulozi rediteljice filma o brutalnosti ratnog vremena u Bosni.

"Što sam više učila i čitala o tome, to sam više bila ljuta zbog nedostatka intervencije. Bila sam emotivna zbog nasilja nad ženama. Zbog toga sam htjela snimiti film kako bih približila pogled na veze, ne samo muškarca i žene, već i sestara, očeva i sinova, majki i djece", kazala je Jolie.

Nada se kako će filmom potaknuti diskusije o ratu u Bosni.

"Želim da se ljudi sjećaju Bosne, želim da se sjećaju onoga što se desilo, želim da odaju poštovanje svim ljudima koji su preživjeli i da znaju da u toj zemlji još uvijek postoje rane koje trebaju zacijeliti", kazala je Agneline Jolie za Glas Amerike.

UN-ova ambasadorica dobre volje kaže kako je film "U zemlji krvi i meda" bio sudar svjetova za nju.

"Ovaj film mi znači više od svih drugih koje sam do sada uradila", kazala je Jolie te dodala:

"Ovo nije američki film o Bosni. Ovo je film koji je napravila Amerikanka zajedno sa mnogim Bosancima i Hercegovcima. Zajedno smo ga napravili", kazala je Angelina Jolie.

(0 glasova)