U petak 13. septembra u 18 sati u kino-sali Doma kulture u Žepču u organizaciji Medžlisa IZ Žepče, te Fondacije popis 2013. BiH će se održati promocija pjesme žepačkog benda Rezervni sastav "Bošnjak sam reci".

Pjesma "Bošnjak sam reci" je nastala u proteklih mjesec dana, a u povodu nastupajućeg popisa stanovnika u BiH, a odgovara na popisna pitanja i rasvjetljuje sve nejasnoće kada je u pitanju bošnjački narod. Tekst pjesme potpisuje Bekim Bijedić, dok su za muziku i aranžman zaslužni Albin Smajlović i Bekim Bijedić. U prvobitnoj, lokalnoj verziji, kao vokali pored standardnog prvog glasa Rezervnog sastava Adnana Muslića pojavljuju se Ašir Mehmedović, Nermin Nero Šaćiragić, Irdin Tutnjić, Semin Smajlović, Bekim Bijedić i Albin Smajlović, a pjesma je snimana sa fondom od 0 KM i isključivo vlastitim resursima. Kvalitet pjesme je odmah prepoznat kako kod domaćih, tako i državnih aktera Fondacije popis 2013. u Bih i tako se žepačkom bendu omogućuje snimanje studijske verzije u prestižnom sarajevskom studiju CSI u vlasništvu članova grupe Macbeth. Nova verzija dobija jednu drugu, ozbiljniju dimenziju, a uz korigovani tekst prilagođen za cijelu BiH u pjesmi se pojavljuju Jelena Pavlić, Adnan Muslić, Ašir Mehmedović, Nermin Šaćiragić, Zenan Šahinović, Bekim Bijedić i Albin Smajlović.

U premijernom izvođenju građani Žepča će moći čuti obe verzije, kao i izvođenje uživo, a i spot za pjesmu koji su također uradili sami izvođači pjesme bez ijedne uložene marke.

NAPOMENA: ULAZ JE BESPLATAN!

(2 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba