Dominiks iz Žepča pobjednik je ovogodišnjeg Festivala duhovne muzike ''Bonofest'' koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone i crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Festival je ušao u devetu godinu postojanja, a ove godine održan je pod geslom “Hodaj hrabrije”.

Na početku održavanja “Bonofesta” prisutnim su se obratili povjerenik Vlade RH za grad Vukovar Damir Grizelj, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, kao i pokrovitelj ove duhovne manifestacije Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, koji je poklonio srebrni medaljon blaženog Alojzija Stepinca gvardijanu franjevačkog samostana u Vukovaru, fra Gordanu Propadalu, te otvorio “Bonofest”.

- Drago nam je da svake godine imamo nove pjesme, a posebno nam je drago kad odemo u neko mjesto pa nam kažu da pjevaju pjesme s “Bonofesta” - istakao je predsjednik Organizacijskog odbora Bonofesta fra Ivica Jagodić.

Festival je počeo radionicama za učesnike festivala, u kojima su, ovisno o svojim afinitetima, učili o pisanju teksta, muzike i aranžmana te interpretaciji pjesama. Radionice su vodili muzički profesionalci Marija i Ivana Husar, Goran Kovačić, Saša Miočić, Ante Gelo i Josipa Dević.

- Deveta je godina festivala i ovdje sam od samog početka, kad je fra Ivica Jagodić krenuo u Festival duhovne muzike u Vukovaru. Prije tri godine ukazana mi je velika čast, te sam izabrana za umjetničku direktoricu i onda smo krenuli raditi male promjene. U prvom dijelu koji je održan u Pastoralnom centru sv. Bone mogli smo vidjeti predivne grupe iz Hrvatske, kao i BiH, on je bio takmičarski, a pobjednik je bio Dominiks iz Žepča - istakla je Marija Husar, umjetnička direktorica festivala.

Ovogodišnji festival organizovan je pod pokroviteljstvom Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba, Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vukovara.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba