Operativnim radom na terenu policijski službenici Odsjeka za posebne namjene MUP-a ZE-DO kantona su došli do određenih saznanja i podataka o kriminalnim aktivnostima lica K.H. iz Zenice, nakon čega se pristupilo opsežnim kriminalističkim provjerama koje su potvrdile tačnost istih, o čemu je odmah upoznato i Kantonalno tužilaštvo Zenica, po čijim nalozima se postupalo u naznačenim aktivnostima.

U cilju dokumentovanja krivičnog djela i procesuiranja izvršioca istog, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Odsjeka za posebne namjene je dostavljen zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće koje koristi lice K.H., nakon čega je na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 20.04.2011. godine, izvršen pretres kuće koje koristi lice K.H., a koja se nalazi u Zenici, u ulici Kotromanića broj 10. Izvršenim pretresom u unutrašnjosti kuće pronađena je određena količina biljne materije koja je privremeno oduzeta od strane policijskih službenika. Kako je utvrđeno izvršenim vještačenjem u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZE-DO kantona radi se o opojnoj drogi cannabis sativa, ukupne težine 535,65 grama.

Lice K.H., rođeno 1975. godine, iz Zenice, je lišeno slobode, zadržano u prostorijama za zadržavanje PU I u Zenici i nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a u toku dana će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, isto uz službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca biti predato Kantonalnom tužilaštvu Zenica na nadležnost i dalji postupak, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

(0 glasova)

Autor teksta

Urednik

Web stranica: www.dacappo.net