U organizaciji JU „Centar za kulturu“ Sarajevo, od 01. do 05. oktobra 2012. godine u Sarajevu se održava V. Dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“, a u okviru obilježavanja Sedmice djeteta.

Talentirani glumci Dječijeg kazališta „Franjo Kovačević- Francika“, Doma kulture Žepče, u srijedu 03. oktobra 2012. godine briljirali su s predstavom „Bajka o čarobnom sviraču“, a pod rediteljskom palicom Dijane Smajlović i tonskom realizacijom Marija Mikulića.

Brojnu dječiju publiku oduševili su žepački glumci: Monika Vrbić, Nevena Mijić, Marija Antolović, Bulend Šaćiragić, Krešimir Knežević, Almir Kujadinović i Anel Krnjić.

„Iskreno smo ponosni na sve naše mlade glumce. Dokaz njihovog ustrajnog rada i talenta su i pozivi raznih pozorišta iz okruženja. Za naredni period najavljujemo zanimljive projekte. I u budućnosti ćemo se truditi da opravdamo ukazano povjerenje. Također, pozivamo sve zainteresovane i talentirane mlade glumce da nam se pridruže i postanu dijelom ovog razigranog pozorišta, jer sigurno se neće pokajati.“- rekla je zadovoljno voditeljica Dječjeg kazališta Doma kulture „Franjo Kovačević- Francika“, Dijana Smajlović.

(1 Glasaj)