U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Žepče, u subotu 24.08.2013. godine u Žepču je upriličena promocija knjige „ Tajne psihoterapijske vještine „ autora mr.soc. Elharuna Selimovića jednog od vodećih kliničkih psihologa u BiH.

Tema jubilarnog desetog Selimovićevog autorskog djela jeste kombinbacija psihoterapije i islama u lijčenju. Govoreći o knjizi autor je naglasio kako su zapadnjačke metode pristupa ovoj problematici manjakave, jer im nedostaje duhovni pristup, koji je vrlo važan u psihoterapiji. U vremenu kada je otuđenje ljudi doseglo vrhunac, doseći smisao života jeste cilj svake terapije o kojoj govori Selimovićeva knjiga.

Kako je kazao sam autor u knjizi su čitaocima ponuđena konkretna rješenja i primjeri iz prakse kako se duhovnost može iskoristiti u psihoterapiji. Promocija knjige privuklo je veliku pažnju Žepčaka, posebno jer je sam autor rođeni Žepčak i ovo mu je prvi put da jedno svoje djelo predstavi u rodnom gradu.

Recenziju knjige predstavila je autorova supruga, inače lektor knjige Anela Selimović. Promociju koja je održana u Gradskoj kafani Doma kulture izvedbom sevdalinki upotpunili su Semin Smajlović i nastavnik gitare Bekim Bijedić.

(0 glasova)
Označeno