JU „Opća biblioteka“ Žepče iz dana u dan širi svoje prijateljske veze. Ovoga puta za pomoć joj se obratila Udruga povratnika, raseljenih i izbjeglih Hrvata općine Teslić „Naša ognjišta“ kako bi formirala knjižnicu sa čitaonicom i ostalim sadržajima. Žepačka Biblioteka je u tu svrhu darovala 80 knjiga.

Udruga povratnika, raseljenih i izbjeglih Hrvata općine Teslić „Naša ognjišta“ formirana je u cilju pružanja pomoći svim povratnicima, kao i organizaciji društvenog života. U susret im je također izašla i Općina Teslić koja je dodijelila prostorije koje se u saradnji s ostalim povratničkim udrugama renoviraju. Prostori će prvenstveno služiti druženju i pružanju usluga povratnicima, susretima mladih, ali i svim ostalim građanima općine Teslić. U istim prostorima, planirano je formiranje knjižnice sa čitaonicom te informatički centar i ostali sadržaji koji će doprinijeti većoj kvaliteti života povratnika i svih ostalih građana.

„Opća biblioteka Žepče je za ovu knjižnicu, koja je trenutno u fazi nastanka, donirala 80 knjiga među kojima su i djela Miroslava Krleže, Augusta Šenoe, Vladimira Nazora, Dragutina Domjanovića, Ive Andrića, Slavka Kolara, Halida Ademovića, Vedrane Rudan, Balzaka, Agathe Christie i drugih poznatih imena", kazala je direktorica ove ustanove Sabina Maličbegović.

(2 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba