Završnom ceremonijom dodjele plaketa i priznanja nagrađenim takmičarima danas je okončan Međunarodni festival harmonike “Akordeon art” 2014. koji se već petu godinu održava u Istočnom Sarajevu. Veoma dobrom organizacijom takmičenja, ali i ugodnim domaćinskim ambijentom ovaj festival se zasluženo nalazi među prvorangiranim festivalima svijeta, a veliki broj takmičara iz Evrope, eminentih umjetnika i drugih gostiju iz cijeloga svijeta to potvrđuje.

Među mnogobrojnim takmičarima učešće u II kategoriji je uzeo i Marko Pervan, učenik drugog razreda Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče u klasi profesora Nedima Talića. Vrijedno svake pohvale je rezultat ostvaren na takmičenju, osvojena III nagrada u kategoriji gdje je Marko bio jedan od najmlađih takmičara. Kvalitet festivala dokazuje i žiri u sastavu:

- Dijana Stančeva (Bugarska)

- Olivera Gušić (BiH)

- Viktor Novikov (Rusija)

- Dražan Kosorić (BiH)

Marko je bio jedini predstavnik Glazbene škole i Općine Žepče na ovom visokorangiranom takmičenju harmonikaša. Našem učeniku upućujemo iskrene čestitke i želimo da ostvari još bolje rezultate narednih godina.

BRAVO MARKO!

(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba