U petak 10.04.2015. godine od 19,30 sati na pozornici Doma kulture Žepče u izvedbi Gradskog kazališta mladih Vitez odigrana je predstava Šmizle - Ženski bend. Riječ o izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom i, za jedno amatersko pozorište iz Bosne, veoma talentovanim i usklađenim ansamblom koji na gostovanja ide bez ekipe iza scene, što njihovu izvedbu čini još impresivnijom.

Već smo dobro zagazili u 21. stoljeće, ali da je prošli vijek tako blizu svakodnevno nas napominju kojekakvi predmeti, ljudi i pojave. Tako i ovdje, šest žena iz prošlog vijeka u ''kafani'' od prije 30 godina, pjesmom i plesom odluče promijeniti način življenja, odluče ne biti podjsetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe, nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović.
Režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba