Foto: U Žepču održani "Književno-umjetnički susreti"

JU Opća biblioteka Žepče na čelu sa direktoricom Sabinom Malićbegović u četvrtak 26.05.2016. godine u prepunoj Gradskoj kavani Žepče održala je "Književnoumjetničke susrete". Pored gostiju programa, na ovu manifestaciju odazvao se veliki broj Žepčanki i Žepčaka, predstavnika kulturnog i političkog života, kao i mediji.


Kroz ovu manifestaciju voditelj je bio Semin Smajlović, a moderator večeri bio je Đorđe Krajišnik, književni kritičar, književnik i novinar iz Sarajeva.

Dašak književnosti iz Zagreba, kroz poeziju i kratku prozu, donijela je Dorta Jagić, dok je Almir Kolar, književnik i bivši saradnik studentskog časopisa za po-etičko istraživanje i djelovanje (Sic!) iz Sarajeva govorio o poeziji kao vrsti književnosti koja može pratiti socijalne prilike u državi.

Bosanskohercegovački pisac iz Bihaća, Nihad Hasanović, objavljivao je pjesme, priče, eseje i prevode (uglavnom s francuskog, a ponešto i s engleskog i španskog jezika) po književnim časopisima, prenio je svoja iskustva.

Gošća iz Mostara, Senka Marić, dobitnica nekoliko nagrada, od kojih je i Evropska viteškinja poezije, uveličala je sinoćnje 'Književnoumjetničke susrete u Žepču'.

U sklopu revijalnog programa prisutni su imali priliku pogledati i izložbu fotografija Mersada Dedovića.

Arif Odobašić je pročitao nekoliko pjesama iz svoje zbirke 'Raskorak'.

u muzičkom dijelu programa nastupili su članovi Srednje Glazbene škole 'Katarina Kosača-Kotromanić', učenik SGŠ Marko Markanović, Adem Zečak, Semin Smajlović, Bekim Bijedić, ženski zbor 'Emptianae', te KUD (Kulturno umjetničko društvo) 'Slovo o Žepču'.
Glavni medijski pokrovitelj događaja bio je portal Zepce.Ba, dok su ostali medijski pokrovitelji Radio Žepče i Postaja Žepče.
Tehničku podršku pružio Dom kulture Žepče.

ocijeni
(0 glasova)
Zadnji put promjenjen Petak, 27 Maj 2016 18:48
Zepce.Ba - urednik

Tel.: +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

https://www.zepce.ba