Asocijacija žena MIZ Žepče, je u nedjelju 29.05.2016. g. poslije podne-namaza u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču izvela program pod nazivom ,,U SUSRET RAMAZANU’’. Program  su izvele muallime medžlisa Žepče, učenice iz naših škola a gost predavač bila je muallima Mulaima Omić iz Zenice, sekretar MIZ-e Zenica. Mulaima je koordinator za ženski aktivizam ispred muftiluka zeničkog.

Glavni imam je otvorio program, poselamio prisutne, i zahvalio se sponzoru mevluda, hadži Rasemi Čaušević.

Odlomke iz Kur’ana učile su  muallime Sara Botić i Amira Mehmedović.

Uvodnu riječ imala je Munevera Ridžal, predsjednica Asocijacije, gdje je naglasila potrebu jačanja svijesti žene o sebi i vremenu za sebe u ramazanu u kojem će što više ibadetiti, učiti Kur’an, boraviti u džamiji, upućivati dove Allahu dž.š., i zahvaljivati Mu se. Zahvalila se još jednom našem sahibiji mevluda hadžinici Rasemi i kazala da se nada da će ovo postati tradicija.

Ilahije i kaside, mevlud , recitacije, učile su djevojke iz džemata Begov Han i najmlađe polaznice halke Kur’ana iz  džemata Žepče.

Kraj programa rezervisan je za predavanje koje  je održala muallima Omić Mulaima.

Mevlud je bio dobro posjećen a zadovoljstvo programom i pozitivne kritike obavezuju nas da nastavimo sa ovakvim i sličnim programima.

ASOCIJACIJA ŽENA MIZ-e ŽEPČE

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba