Omladinski krug MIZ Žepče nastavlja sa ramazanskim aktivnostima. U ponedjeljak, 13.6.2016.godine, realizovana je posjeta fondaciji „Izvor nade“ Sarajevo. Fondacija se bavi stipendiranjem učenika sa akcentom na one slabog imovnog stanja, zatim afirmacijom pozitivnih vrijednosti kod omladine, humanitarnim radom i sl.

Na čelu ove izuzetno uspješne fondacije nalazi se Žepčak, Harun Tursanović, kojem se ovom prilikom i OK MIZ Žepče zahvaljuju na gostoprimstvu.

U sklopu ove „informativne ekskurzije“ članovi Omladinskog kruga su imali priliku posjetiti impozantni studentski dom na Ilidži, dobiti informaciju iz prve ruke o pogodnostima koje nudi, zatim informisati se o uvjetima studiranja - školovanja na Univerzitetima - školama koje sarađuju sa pomenutom fondacijom kao što su „Burch University“  i„Međunarodna osnovna / srednja škola“ .

Fondacija je također za sve članove Omladinskog kluba obezbijedila iftar i sehur, a slobodni dio je iskorišten za rekreaciju: igranje basketa, stonog tenisa i naravno obilazak Baščaršije.

Sponzor ove jednodnevne – informativne ekskurzije je firma „Banjotrans“, odnosno član Udruženja , Kemal Maličbegović, kojem se članovi Omladinskog kluba najtoplije zahvaljuju što je sve ove godine uz njih i njihove aktivnosti.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba