U sklopu manifestacije "Dani Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka" u Žepču je u petak 12.05.2017. godine upriličena promocija knjige autora Elharuna Selimovića „U potrazi za istinom o sebi„. Po vokaciji klinički psiholog i terapeut, Selimović rođeni Žepčak koji živi i radi u Konjicu. Autor je brojnih knjiga iz ove oblasti. U novoj knjizi pokušao je da ispriča uvjek zanimljive poglede na život, sa akcentom na čovjekovu samospoznaju.

Knjiga nudi razna rješenja kako da ljudi pomognu sebi u pronalaženju smisla u životu u borbi protiv depresije.

Govoreći o svom djelu Selimović je istakao kako je novom knjigom želio da potakne čitaoca da pronađe istinu o sebi i prijekopotrebno samopouzdanje neophodno svakom čovjeku u svakodnevnom životu. U knjizi autor je podjelio stečeno znanje iz bogate prakse, kao i ličnog iskustva kroz dugogodišnji rad sa pacijentima i pomoći ljudima u prevazilaženju životnih problema.

Osim autora o knjizi je u ulozi recezenta govorila i sociolog Anela Selimović.

Inače, u sklopu ove manifestacije u Žepču je održana i premijera dokumentarnog filma Avde Huseinovića „Bošnjaci –genocid u kontinuitetu", te promocija njegovog rada i nastalih djela koja su proizašla iz višegodišnjeg istraživanja o stradanju Bošnjaka.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba