Manifestacija „Žepačko ljeto 2017.“ nastavljena je sinoć 15.06.2017., otvaranjem izložbe radova štićenika Dnevnog centra za odrasle i djecu s posebnim potrebama u Žepču, pod nazivom „Naš čarobni svijet“. Izložba je upriličena u galeriji „Ljerka Njerš“ koja se nalazi u sastavu JU Dom kulture Žepče.

Izložbu je otvorio direktor JU „Dom kulture“ Žepče Miroslav Ilić, koji se na samom početku zahvalio svim posjetiocima.

„Ovo je svojevrsni nastavak saradnje između JU „Dom kulture“ Žepče i Dnevnog centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama. Javnost smo upoznali i sa plesnom večeri koju smo organizovali prije nekoliko dana, a koja je imala humanitarni karakter. Na tom događaju skupili smo oko 400,00 KM, koje smo donirali ovoj ustanovi. Izložba „Naš čarobni svijet“ je prodajnog karaktera, što znači da kupovinom istih, sav prihod ide Udruzi roditelja koji posredno taj novac koriste za Dnevni centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču, stoga pozivam sve vas da posjetite izložbu“, dodao je Ilić.

V.d. direktorica Dnevnog centra Jelena Stojšin, također se zahvalila prisutnim, a i na prilici da štićenici Centra pokažu svoje vještine i viđenje umjetnosti.

„Lagala bih kada bih rekla da naša ustanova i do sada nije imala podršku lokalne zajednice. Zaista jeste, i moralnu i materijalnu, ali rijetke su situacije u kojima se neko zainteresuje za ono šta ove osobe sa posebnim potrebama mogu da urade, da naprave svojim rukama, a svrha ove izložbe jeste zapravo to“, dodala je Stojšin.

Izložba „Naš čarobni svijet“ ostat će otvorena do narednog petka, 23.06.2017.godine, u galeriji „Ljerka Njerš“, svakim radnim danom u terminu od 10:00 – 12:00 sati.

U našoj foto-galeriji možete pogledati i prekrasne radove koji su nastali u Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču.

D.S.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba