Jučer je u rodnom kraju fra Vjeke Ćurića u Žepču, u kino-sali Doma kulture, prigodnim programom i zahvalnim sjećanjem na fra Vjekin život i mučeničku smrt, obilježena 20. godišnjica od tragične smrti Fra Vjeke Ćurića.

Program je otvoren prikazivanjem kratkog filma o fra Vjeki Ćuriću, autorice naše sugrađanke Marine Knežević, urednice vjerskog i religijskog programa FTV.

Pozdravni govor je održao fra Antun Perković, župnik u Osovi, a više o samom životu fra Vjeke Ćurića, u glavnom dijelu programa, prisutnima je prezentovao specijalni gost, fra Lovro Gavran, exprovincijal Bosne Srebrene.

Također, sjećanje na fra Vjeku donio je fra Drago Perković, bivši župnik u Osovi.

Program je protkan odabranim kompozicijama fantastičnog Zbora bogoslova Franjevačke teologije Sarajevo, a najbolju reakciju publike, izvedbom "Afričkih napjeva", izazvali su fra Cosmos Sadiki Safari i fra Hubert Kasonita Kilasa, studenti Franjevačke teologije u Sarajevu, rodom iz Konga.

Nakon Akademije, druženje je nastavljeno zakuskom za sve goste u Gradskoj kavani.

Danas od 11,00 sati služila se Sveta misa u župi Osova koju je predvodio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba