Danas, u utorak 15.05.2018. godine, ili 29. Ša'bana 1439. godine po hidžretskom kalendaru, sa radom je startao "Ramazanski radio". Svi vjernici muslimani u toku mjeseca ramazana moći će uživati u programu prilagođenom svakom postaču, bez bojazni da na bilo koji način slušajući radio oskrnave svoj post.

Radio je osmislio i napravio naš sugrađanin, osnivač prvog žepačkog radija, Albin Smajlović, sa svojim prijateljima, a svesrdnu podršku ovom projektu pružio je Medžlis IZ Žepče na čelu sa glavnim imamom Džafer-ef. Gračićem i predsjednikom IO MIZ-e Žepče Arminom Bećom.

U programu "Ramazanskog radija" koji će biti emitovan isključivo putem interneta u toku mubarek ramazana, moći ćete 24 sata dnevno uživati u prelijepim i odabranim ilahijama, ramazanskim predavanjima žepačkih imama, sehurskom i iftarskom programu, mukabelama, te odabranim islamskim savjetima i hutbama.

Napominjemo da su namaska, sehurska i iftarska vremena prilagođena Žepču, s tim što se program emituje putem interneta, pa su moguća manja odstupanja uzrokovana kvalitetom interneta u tom momentu.

Radio možete slušati direktno putem portala Zepce.Ba, klikom na link "Ramazanski radio" postavljen u glavnom izborniku u vrhu stranice, ili klikom OVDJE ,

kao i na stranicama Medžlisa IZ Žepče na linku: http://medzlis-zepce.info

Svim vjernicima muslimanima želimo Ramazan šerif mubarek olsun.

https://embedded.rcast.net/?autoplay=true&bgcolor=a68e29&textcolor=FFFFFF&v=1&stream=http://163.172.213.155:9864/
(1 Glasaj)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba