Na predizbornom skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Žepču, građanima je poručeno kako nezaposlenost, nepravda, zapuštenost obrazovnih i zdravstvenih institucija, bahatost i neodgovornost lidera aktuelne vlasti predstavljaju najvažnije probleme sa kojim će se SDP boriti u narednom periodu.

Govornici su podsjetili kako je SDP upravo danas najavio pokretanje zakonske procedure za povećanje minimalne plate, koja će se uskoro naći u Parlamentu Federacije BiH, ali i u Narodnoj skupštini RS.
Građanima su se obratili Mirko Trifunović, Jasminko Kapić, Senaid Begić, Zukan Helez, Draško Aćimović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, uz poruku da će poboljšanje i unapređenje privrede podstaknuti ekonomski rast i bolje uslove za sve ostalo, ali da je za promjenu potrebna podrška građana nastojanjima SDP-a da promijeni trenutno stanje beznađa.

Jasminko Kapić, nosilac liste SDP BiH za SKupštinu Zeničko-dobojskog kantona je rekao kako će u Žepču pobijediti istina, a to je pobjeda SDP BiH.

„Žepče ima dva neprijatelja, dvije nacionalističke partije koji rade protiv građana. Ovdje se SDP jedini bori protiv tog zla, jer su svi ostali bili dio vlasti i odgovaraju za ovo katastrofalno stanje“, rekao je Kapić.

Senaid Begić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH je rekao kako će SDP u narednih dvadeset dana samo završiti posao koji je radio protekle tri godine na terenu, te da će pobjeda SDP-a značiti odlazak vlasti koja je radila protiv građana.

„Stotinu miliona KM je Vlada sa Galijaševićem na čelu zadužila ZDK. Sada povećavaju plaće u zdravstvu, kao da će to potrajati. To su sve fiktivna obećanja, zbog kredita od stotinu miliona KM. Građani trebaju znati da će ova vlast ostati zapamćena kao vlast koja je najviše u historiji zadužila naš kanton“, rekao je Begić.

Potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Zukan Helez je poručio da će se SDP obračunati sa vlasti koja ne mari za građane, penzionere, borce i ostale socijalne kategorije.

„Ovi na vlasti nam sada obećavaju promjene, iako već više dvadeset godina sjede u vlasti i poznate su posljedice njihovog vladanja. Ovu zemlju je napustilo 250.000 ljudi. To je klasični egzodus. Zatvoreno je 250 škola, a to je pokazatelj bijele kuge. Izvojevat ćemo pobjedu i odmah sljedeći dan krenuti da radimo. Povećat ćemo najnižu penziju u Federaciji, RS-u i cijeloj BiH“, rekao je Helez.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić pozvao je građane da izaberu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva, jer je vrijeme da državu predstavlja čovjek koji će biti predsjednik svih građana i države u kojoj osnovni kriterij nije kako se ko zove, nego kakav je čovjek.

„Građani pokazuju da hoće da žive u zemlji gdje svako može biti ponosni pripadnik svog naroda, ali i u kojoj će svi biti malo više Bosanci i Hercegovci“, rekao je Nikšić te dodao da se trenutne stranke na vlasti moraju kazniti na izborima.

(OO SDP ŽEPČE / SPONZORISANI ČLANAK)

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba