Safet Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH i u narednom kvalifikacionom ciklusu za Svjetsko prvenstvo, objavio je N/F Savez BiH.

Ovo je danas definitivno dogovoreno na sastanku Komiteta i selektora koji je održan u Sarajevu.

"Zadovoljan sam što smo došli do rješenja da nastavimo zajedno da radimo, što je i meni bio cilj od onoga trenutka kada se završila utakmica protiv Portugala. Znam da imamo dobru reprezentaciju i mislim da bi trebali nastaviti zajednički rad, jer ove igrače poznajem odlično i vjerujem da ova ekipa ima veće šanse za plasman sa mnom nego sa nekim ko bi sada došao. Zahvaljujem se predsjedniku i Komiteta koji su mi ukazali povjerenje i imali želju kao i ja da ostanem. Što se tiče navijača nadam se da ćemo ih obradovati dobrim rezultatima i plasmanom na prvo mjesto u našoj grupi", rekao je Sušić nakon dogovora o produženja ugovora.

Ivica Osim, predsjednik Komiteta je također bio zadovoljan ishodom pregovora.

"Mi smo željeli da damo pozitivan impuls igračima i navijačima ostankom Safeta, te da se zna da i oni učestvuju u svemu tome. Dobili su svi još jednu šansu u novom kvalifikacionom ciklusu, da naprave nešto što do sada nisu", rekao je Osim.

Sa-X

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Tel.:   +387 61 189 865

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba