28. i 29. april 2013. godine u Tuzli je održano 20. Državno prvenstvo Karate saveza BiH za kategorije kadeti, juniori i mlađi seniori. Organizator ovoga sportskog događaja je Karate klub “Sloboda” iz Tuzle.

U nedjelju, 28. aprila 2013. godine na Državnom prvenstvu u kategoriji junior/juniorke u katama i borbama pojedinačno i ekipno nastupilo je 326 takmičara iz 65 klubova. U ukupnom plasmanu klubova, članovi KK “Viktoria” Žepče zauzeli su osmo mjesto.

U ponedjeljak, 29. aprila 2013. godine u kategoriji kadeti/kadetkinje i mlađi seniori pojedinačno kate i borbe nastupilo je 208 takmičara iz 65 klubova, gdje je KK “Viktoria” u ukupnom plasmanu zauzeo 21 mjesto.

Karatisti iz Karate kluba “Viktoria” Žepče nastupili su sa 15 članova u navedenim kategorijama.

U kategoriji kadeta nastupili su:

Kadetkinje: Marija Mostarac, Martina Jakić, Andrea Jakić i Klara Pervan

Kadeti: Matej Tadić, Dean Josipović, Belmin Bašić i Matej Sinanović

Juniori: Ivan Bilić i Mario Jakić

Juniorke: Antonia Jakić i Tea Matijević

Mlađi seniori Leonardo Jakić

Juniorski vice-prvaci Karate saveza BiH u katama ekipno za 2013. godinu su Mario Jakić, Matej Tadić i Dean Josipović.

Bronzana medalja kate ekipe juniorke Antonia Jakić, Tea Matijević i Klara Pervan.

Bronzana medalja u kate pojedinačno juniorke Antonia Jakić.

Bronzana medalja u kate pojedinačno kadeti Matej Tadić.

Treneri pohvaljuju i plasman kadetkinje Martine Jakić koja je uspješno dominirala tri meča, te u polufinalu za brončanu medalju bila poražena 4:1.

Nastup na 20. Državnom prvenstvu, Uprava kluba sa trenerima Karate kluba “Viktoria” Žepče bilježi kao veoma uspješan završetak proljetne sezone takmičenja i službenih tkmičenja u Savezu za izbor u selekcije Karate reprezentacije BiH u 2013. i 2014. godini.

Pored trenutnih nastupa u sistemu KUP-ova, karatisti Karate kluba “Viktoria” Žepče, ovaj će dio završiti s junom 2013. godine, a onda slijedi kratki predah i pripreme za održavanje prvog Karate KUP-a u Žepču, koji je po službenom kalendaru Karate saveze BiH planiran za 28. septembra 2013. godine.

Uprava i treneri još jednom čestitaju svim osvajačima medalja na 20. Državnom prvenstvu, kategorije- kadeti, juniori i mlađe seniori.

KK “Viktoria” Žepče

(1 Glasaj)
Označeno