Danas je u Žepcu u 20. kolu Prve lige FBIH grupa SJEVER, odigran “mali” derbi pred 200-tinjak gledatelja koji su zadovoljni napustili sportsku dvoranu Don Bosko. RK ŽEPČE – RK JAJCE 33:31 (18:18)

U odlučujućem susretu u borbi za treće mjesto na tabeli domaća ekipa je učinila veliki korak današnjom pobjedom te najvjerojatnije osigurala plasman iza neprikosnovenog dvojca RK MAGLAJA i RK SLOBODE koji vode “mrtvu” utrku za ulazak u Premijerligaško društvo.

U pobjedničkoj ekipi je bilo vise raspoloženih igrača: brzonogi Goran Tešanovic-7 pogodaka, vođe ekipe iz Žepca Azur Cuskovic-6 pogodaka,pouzdani Davor Đurić i Armin Osmić po 4 pogotka, krila Dario Corusa i Emir Omerović po -3 pogotka, mlađahni Sarajlić i iskusni Camđić po -2 pogotka te juniori Dunđer i Mrkonjić po -1 pogodak.

Kuriozitet ovoga susreta je 4 uspjesno obranjena sedmerca iskusnog vratara Agica koji je uz svog prezimenjaka Amara Agica s 13 postignuti pogodaka i Zeljkovica sa 8 postignuti pogodaka cinio okosnicu igre ekipe iz Jajca.

(0 glasova)

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba