Treća po redu utrka Škoda XC lige, Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu održana je danas, u nedjelju, 23. juna na Trebeviću. I ovaj put žepački predstavnik brdskog biciklizma ispred Brdsko-biciklističkog kluba "Pedala" bio je Adnan Derlić koji se takmičio u kategoriji Masters A.

Derlić je opravdao epitet "šampion" tako što je i danas odlično vozio i osvojio 2. mjesto na ovom prestižnom takmičenju. Kako je za portal Zepce.Ba putem telefona izjavio naš takmičar, zlato mu je izmaklo za manje od jedne minute, ali u ovakvoj konkurenciji i srebro je više nego odlično.

Kako saznajemo na današnjoj utrci organizator Škoda XC lige i tehnički organizator treće po redu utrke ovogodišnje Škoda XC lige, Udruženje MTBA je potvrdilo ugovor o saradnji sa Agencijom za antidoping Bosne i Hercegovine. Konkretno, radi se o tome da će se 6 najboljih takmičara nakon nedeljne utrke testirati na nedozvoljene supstance (doping). Planirano je da se uzorci uzimaju od prva tri plasirana iz kategorije Elite, dva iz U23 i jedan iz Juniora. Uzimanje i obradu uzoraka će sprovoditi stručni tim Agencije za antidoping.

Ovom prilikom portal Zepce.Ba čestita našem sugrađaninu Adnanu derliću, upravi i simpatizerima kluba BBK "Pedala" na osvojenoj medalji.

Promotivni klip utrke
(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba