Na Zvorničkom jezeru u Diviču kod Zvornika, održano je Peto državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u kajaku i kanuu na mirnim vodama u sprinterskim disiplinama. Na takmičenju je uzelo učešće 13 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Srbije sa 150 takmičara, i po prvi put ekipa “Morače” iz Podgorice. Trke su se odvijale u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora za žene i muškarce. Kadeti i mlađi kadeti su se takmičili na stazi od 500 metara a juniori i seniori na 200 i 500 metara.

Sveukupni pobjednik je ekipa KKK “Haris Suljić” iz Brčkog (203 poena), ispred KKK “Filip Višnjić” iz Višnjićeva (179) i KKK “550 Žepče” iz Žepča (133).

Plasman po kategorijama je bio: mlađi kadeti/mlađe kadetkinje: 1.KKK “Drina” Zvornik. 2. KKK “550 Žepče” Žepče, 3. KKK “Morača” Podgorica, kadeti/kadetkinje: 1. KKK ”Drina” Zvornik, 2. KKK “Filip Višnjić” Višnjičevo, 3. KKK “Haris Suljić“ Brčko, juniori/juniorke: 1. KKK “Haris Suljić” Brčko, 2. KKK “Filip Višnjić” Višnjičevo, 3. KKK “550 Žepče” Žepče i seniori/seniorke: 1. KKK “Haris Suljić” Brčko, 2.”Filip Višnjić” Višnjičevo, 3. KKK “Doboj Istok” Doboj Istok.

Organizator takmičenja bio je Kajak kanu i rafting klub Drina iz Zvornika, koja ove godine slavi 50 godina od osnivanja.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba