Gosti u studiju Radio Žepča ponovno su bili članovi Kajak kanu kluba „550“ Žepče i to s dobrim razlogom. Proteklog su vikenda bili učesnici na tri različita takmičenja. Njihovim uspjesima i sjajnim odličjima nema kraja…

Nakon priče o takmičenjima u Kazagincu, Zvorniku, Slavonskom Brodu, Vinkovcima, Petrinji i Jarunu, naši su kajakaši nastavili obilaziti takmičenja širom BiH i regije.

Tako su u subotu, 17. avgusta ove godine bili učesnici Međunarodne veslačke regate na Ramskom jezeru gdje je otvoren Veslački centar Rama. To je jedan od projekata prekogranične saradnje općine Prozor-Rama u BiH i općine Vrlika u Hrvatskoj, kojeg je finansijski podržala EU preko IPA fondova.

Na Međunarodnoj veslačkoj i kajakaškoj regati na Ramskom jezeru učestvovalo je na desetine takmičara iz 20-ak klubova, uglavnom iz Hrvatske, kao i žepački kajakaši i predstavnici Europske kajakaške asocijacije.

Posebno su se na ovoj regati pokazali seniori KKK „550“ Žepče. U mlađoj kategoriji uspješni su bili: Stjepan Vranjković (srebro i bronza), Ivona Vranjković (bronza) i Mia Matijević (bronza).

Nakon Rame, put ih je odveo u Maglaj gdje su zajedno s KKK „Maglaj“ bili domaćini Međunarodne regate u tom gradu. Na ovoj regati takmičilo se 12 klubova iz Hrvatske, Srbije i BiH. Prvi put u istoriji, u Maglaju se veslao četverac. Veslale su i starije kategorije (dvosjedi i četverosjedi), a Žepčaci su osvojili 21 medalju.

U ukupnom poretku KKK „550“ Žepče bio je drugi, odmah iza kluba Brčko Distrikta koji je već deset godina prvak države.

Nakon Maglaja, kajakaši su bili spremni osvojiti i takmičenje u Trebinju, i to na malom, hladnom jezeru u centru grada. Tamo su osvojili 34 medalje i bili drugi u ukupnoj konkurenciji. Ispred jakih Žepčaka bio je samo klub iz Imotskog.

„Bio je ovo stresan, užurban i uspješan vikend za naše veslače. Nadamo se da ćemo ove godine u naš grad donijeti i titulu prvaka države. Sljedeći nastup je Međunarodna regata u Gradišci gdje će nas ugostiti domaćini iz KKK „Sava“. Tamo se očekuje 15-ak klubova iz zemalja u okruženju“- rekao je za Radio Žepče član UO KKK „550“ Žepče Mirko Matijević.

(0 glasova)
Označeno