Proteklog vikenda je završen Streetball, turnir u uličnoj košarci "Maglaj 2013" čiji je pobjednik ekipa Macao iz Žepča, koja je u finalnom susretu savladala ekipu MAGNET Studio Maglaj rezultatom 15:13. Treće mjesto pripalo je ekipi Speed iz Tešnja. Učestvovalo je ukupno 14 ekipa iz Maglaja, Tešnja, Doboja i Žepča, a po prvi puta su i najmlađi dobili priliku da se u okviru svoje grupe takmiče na turniru.

Najbolji izvođač slobodnih bacanja je Mario Tovarišić (MAGNET Studio), dok je pobjednik takmičenja u šutevima za tri poena Nermin Bradarić (Caffe bar M).

Iako je turnir trebao biti završen još 25. augusta, on je zbog loših vremenskih prilika pomjeren na četvrtak 29. augusta a okončan dan kasnije na parking prostoru ispred Caffe bar M. Igralo se na tri lokacije: parking prostor ispred pizzerije Edemus, raskrsnica kod solitera i parking prostor ispred Caffe bar M.

Turnir je organizovao Košarkaški klub Maglaj, koji se i ovom prilikom zahvaljuje svim sponzorima koji su na bilo koji način podržali ovogodišnji Streetball.

(0 glasova)
Označeno