Dobre igre reprezentacije Bosne i Herceovine na prethodnom Evropskom prvenstvu u Sloveniji su najbolji motiv klubovima u našoj državi. Donosimo vam priču ekipe iz Žepča KK “Orlovik” koja trenutno nastupa u A1 košarkaškoj diviziji BiH i ima velike ambicije da se sljedeće sezone pridruži u Ligi 12 klubovima poput Širokog, Igokee i Bosne.

Ekipu Orlovika ove godine sa klupe predvodi mladi stručnjak Adi Mujičić koji je proteklog vikenda ostvario i svoju prvu pobjedu na kormilu ekipe iz Žepča. Mujičić je nekad nastupao za ovu ekipu, a odlučio je da loptu zamijeni trenerskom palicom. Iako je još uvijek mlad, priznao je da je bio oduševljen kada je dobio poziv da preuzme trenersku poziciju u Orloviku.

“Ideja je došla sasvim slučajno kada sam dobio poziv od Senada Preldžića koji me pitao da li bih preuzeo mjesto prvog trenera KK Orlovik. Nisam dugo razmišljao i sa zadovoljstvom sam prihvatio izazov”, kazao je Mujičić na početku razgovora.

Proteklu subotu igrači Orlovika su ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu nad ekipom OKK "Student" iz Tuzle sa dosta uvjerljivom igrom i taktičkim nadmudrivanjem. Mujičić je zadovoljan igračima u ekipi, ali ga je jedan posebno oduševio.

“Svi igrači imaju posebno mjesto kod mene. Kada bih već morao da biram koji bi igrač mogao da napravi nešto više izdvojio bih mladog i veoma talentovanog Dinu Alića koji me oduševio igračkim kvalitetom i ljudskim osobinama. S pravom mogu da kažem da je jedan od najboljih igrača u ligi i mislim da ukoliko ovako nastavi, da ga čeka lijepa budućnost”, dodao je trener Orlovika.

Ugovorom za klub iz Žepča vezan je još godinu dana, ali trener ove ekipe ne krije zadovoljstvo trenutnim stanjem i atmosferom. Mujičić je siguran da će produžiti saradnju sa Orlovikom. Cilj mu je da svoje znanje prenese na igrače, ali otkrio je da i on kao mladi trener i dalje uči iz dana u dan.

(0 glasova)
Označeno