Derbi odigran u Žepču između domaćeg KK Orlovik i OKK Čelik u okviru 4. Kola A-1 lige KS BiH pripao je Zeničanima rezultatom 86:58. Čelik je opravdao ulogu favorita i bez obzira što zbog povreda nisu nastupili Aldin Klinac, Nebojša Anđelić i Esnaf Durmić, dok je Radan nastupio iako je imao povredu leđnog mišića, već nakon 1. poluvremena izabranici trenera Nedžada Hodžića bili su u velikom plusu – 46:14!

Domaća ekipa, pored problema na trenerskoj poziciji koju je na ovoj utakmici vodio Zenan Mujkić, kao pomoćni trener, bila je osakaćena za dva najbolja igrača i to Admira Malićbegovića Dadu i Mersada Bajrića Mehu, koji iz nama nepoznatih razloga nisu igrali u ovom susretu.

U nastavku su košarkaši Orlovika zaigrali bolje, međutim Čelik je rutinski odradio posao i upisao svoju novu, četvrtu uzastopnu pobjedu. Dino Begagić postigao je 17, Ivan Opačak 16, Kenan Arnaut 12, Dino Hodžić i Arijan Radan po 9 poena itd. Čelik u 5. kolu dočekuje rivala u borbi za vrh tabele, ekipu Brčko Distrikta, dok Orlovik gostuje Turbini u Jablanici.

(0 glasova)
Označeno

Autor teksta

Zepce.Ba

Email: zepce @ zepce.ba

Web stranica: https://www.zepce.ba